"Tankefull"
Et bilde jeg har malt av venninen min.

Min arbeidsmetode

Eksemplet her viser tre stadier. Jeg har valgt å legge litt maskering for høylyset på første, deretter malt portrettet med detaljene. På det tredje har jeg lagt på mer skygge for kontrast.
Portrettet her var en trening på stofflighet, få fram hud og men også at det skulle ligne henne. Det ble malt etter et sort hvitt foto jeg hadde tatt og fremkalt selv.

Jeg er stadig på jakt etter motiver og jeg ser akvareller overalt, derfor er kameraet en naturlig følgesvenn. Selv om jeg også sitter ute og maler, blir nok de fleste bildene til etter foto som jeg har tatt. Jeg maler ikke alt og alle detajer slavisk av foto, det handler jo om å gjenskape og se det gjennom mine øyne.
Noen ganger er det bare en detalj som er utgangspunktet, andre ganger lyset, stemningen eller naturen. Noen bilder er malt bare ut fra eget hode som f. eks. regnværsbildet her "Travelt i regnet". 

Materialer

Som med alt annet håndtverk: "riktig "verktøy" er halve jobben", sies det. Viktig å velge papir- og farger i god kvalitet. Pensler og selvfølgelig, men her har jeg også noen rimlige, som jeg bruker ved effekter.

Jeg maler med Winsor & Newton Professional, akvarellmaling på tuber og ofte 300 gram Arches akvarellpapir. De er av 100% bomull, men jeg bruker av og til grovere stuktur og og noen ganger tykkere ark som 640 gram.